Λειτουργίες / Σεντούκι
Σεντούκι (Vault)
Ένα ήσυχο μέρος, μόνο για εσάς.
Κρατήστε τις φωτογραφίες, τα βίντεο, τα αρχεία και τις σημειώσεις που προτιμάτε να μένουν ιδιωτικά πίσω από δικό τους μοτίβο ή PIN, ξεχωριστά από τον κωδικό του iPhone σας.
Τι κάνει
Κλειδωμένο για εσάς
Ένα μοτίβο που ξέρετε μόνο εσείςΣχεδιάστε μια γραμμή μέσα από 6 ή περισσότερες κουκκίδες σε πλέγμα 5×5, με τουλάχιστον μία στροφή. Ένα καλά επιλεγμένο μοτίβο μπορεί να είναι πολύ πιο δύσκολο να μαντευτεί από ένα PIN 6 ψηφίων, το οποίο μπορείτε να επιλέξετε αντί γι' αυτό. Είναι ξεχωριστό από τον κωδικό του iPhone σας, οπότε το να τον ξέρει κάποιος δεν αρκεί για να το ανοίξει.
Κρυπτογραφημένο στο iPhone σαςΚάθε φωτογραφία, βίντεο, αρχείο, σημείωση και μικρή προεπισκόπηση σφραγίζεται με AES-256-GCM. Το μοτίβο ή το PIN σας συνδέεται με το τσιπ ασφαλείας του iPhone σας όπου είναι δυνατόν, ώστε τα αντιγραμμένα αρχεία να μη χρησιμοποιηθούν για να δοκιμαστούν μοτίβα ή PIN σε υπολογιστή. Πώς λειτουργεί.
Το μάντεμα είναι αργόΟι πρώτες 4 λανθασμένες προσπάθειες δεν φέρνουν αναμονή. Η 5η σημαίνει αναμονή 1 λεπτού, έπειτα 5, 15 και 60 λεπτών, και 60 μετά από κάθε λανθασμένη προσπάθεια από εκεί και πέρα. Η αλλαγή του ρολογιού δεν παρακάμπτει την αναμονή, και οι λανθασμένες προσπάθειες δεν σβήνουν ποτέ το Σεντούκι σας. Στην οθόνη Forgot (Ξεχάσατε), και οι λανθασμένες φράσεις ανάκτησης έχουν αναμονές, μετά από 5 δωρεάν προσπάθειες.
Κλειδώνει μόνο τουΤο Σεντούκι κλειδώνει όταν αλλάζετε σε άλλη καρτέλα ή φεύγετε από το FirstHour, και όσο γίνεται εγγραφή της οθόνης σας.
Ένα παραπλανητικό ΣεντούκιΈνα δεύτερο Σεντούκι με δικό του μοτίβο ή PIN του ίδιου είδους, αν νιώσετε ποτέ πίεση να το ανοίξετε. Προσθέτετε μόνοι σας μερικές συνηθισμένες φωτογραφίες, επειδή ένα άδειο Σεντούκι φαίνεται ύποπτο.
Κάθε μέρα
Αρχεία και έγγραφαΦέρτε PDF και οποιοδήποτε άλλο αρχείο από την εφαρμογή Αρχεία. Τα PDF ανοίγουν κατευθείαν στο Σεντούκι και τα περισσότερα άλλα είδη ανοίγουν μόνο για ανάγνωση. Λίγα μπορούν μόνο να αποθηκευτούν ή να κοινοποιηθούν. Το πρωτότυπο μένει στα Αρχεία, και το FirstHour σας το λέει.
Αποστολή από άλλες εφαρμογέςΕπιλέξτε το FirstHour στο φύλλο κοινής χρήσης μιας άλλης εφαρμογής για να του στείλετε ένα αρχείο. Περιμένει να ξεκλειδώσετε το Σεντούκι και μετά σφραγίζεται. Αν δεν ξεκλειδώσετε, το αντίγραφο που περιμένει αφαιρείται. Το πρωτότυπο μένει εκεί που ήταν.
Βρείτε πράγματα γρήγοραΜετονομάστε στοιχεία, ταξινομήστε κατά νεότερα, παλαιότερα, όνομα ή μέγεθος (τα μεγαλύτερα πρώτα), ή δείξτε μόνο ένα είδος. Η αναζήτηση ψάχνει ονόματα, ετικέτες και τις λέξεις στις σημειώσεις σας. Οι σημειώσεις διαβάζονται μόνο όσο αναζητάτε, και δεν αποθηκεύεται λίστα αναζήτησης.
Ιδιωτικές σημειώσειςΓράψτε σημειώσεις απλού κειμένου, σφραγισμένες με τον ίδιο τρόπο. Αποθηκεύονται μόνες τους καθώς πληκτρολογείτε, οπότε το κλείδωμα του Σεντουκιού δεν χάνει τα λόγια σας.
Μια κάμερα μέσα στο ΣεντούκιΤραβήξτε φωτογραφία ή βίντεο κατευθείαν στο Σεντούκι, ώστε να μην πάει στις Φωτογραφίες.
Βγάλτε τις φωτογραφίες ξανά έξωΑποθηκεύστε μια φωτογραφία ή ένα βίντεο ξανά στις Φωτογραφίες, ή κοινοποιήστε το χωρίς την τοποθεσία. Μια φωτογραφία που κοινοποιείται κρατά την ημερομηνία και το μοντέλο της κάμερας. Για να στείλετε αντίγραφο χωρίς στοιχεία κάμερας, χρησιμοποιήστε την Κοινή χρήση (Share). Τα αρχεία και οι σημειώσεις αποθηκεύονται στην εφαρμογή Αρχεία ή κοινοποιούνται ως προσωρινό αντίγραφο.
Αν κάτι πάει στραβά
Μια φράση ανάκτησηςΑν ξεχάσετε πώς ανοίγει το Σεντούκι, 12 λέξεις που γράψατε σε χαρτί, ή μια δική σας φράση, σας αφήνουν να επιλέξετε νέο μοτίβο ή PIN του ίδιου είδους, και τότε το Σεντούκι ανοίγει.
Ένα κρυπτογραφημένο αντίγραφο ασφαλείαςΑποθηκεύστε ένα κρυπτογραφημένο αρχείο όπου επιλέξετε, όπως στην εφαρμογή Αρχεία. Η επαναφορά του απαιτεί τη φράση ανάκτησής σας. Δεν γίνεται αυτόματα, γι' αυτό επαναλάβετέ το αφού προσθέσετε νέα πράγματα.
Κάθε αντίγραφο ελέγχεται πρώταΤο FirstHour ελέγχει ότι το κλειδωμένο αντίγραφο ανοίγει και ταιριάζει. Μόνο τότε το iPhone ζητά να αφαιρεθεί το πρωτότυπο από τις Φωτογραφίες.
Πώς λειτουργεί
- Ρυθμίστε το. Επιλέξτε μοτίβο ή PIN και μετά γράψτε τη φράση ανάκτησής σας σε χαρτί.
- Προσθέστε ό,τι θέλετε να μείνει ιδιωτικό. Πατήστε + για να επιλέξετε από τις Φωτογραφίες ή τα Αρχεία, χρησιμοποιήστε την κάμερα ή γράψτε μια σημείωση. Μπορείτε επίσης να πατήσετε Vault (Σεντούκι) σε μια φωτογραφία στο Protect (Προστασία), ή να μετακινήσετε μια ολόκληρη ομάδα.
- Πείτε ναι στο iPhone. Για φωτογραφίες και βίντεο, το iPhone ρωτά πριν αφαιρέσει τα πρωτότυπα. Αν πείτε όχι, μένουν στις Φωτογραφίες και τα αντίγραφα μένουν στο Σεντούκι.
Καλό είναι να ξέρετε
- Το Σεντούκι μένει σε αυτό το iPhone, εκτός αν αποθηκεύσετε κρυπτογραφημένο αντίγραφο ασφαλείας. Χωρίς αντίγραφο, αν χάσετε το κινητό ή διαγράψετε το FirstHour, χάνετε ό,τι υπάρχει μέσα.
- Αν χάσετε τη φράση σας, ένα αντίγραφο ασφαλείας δεν θα μπορέσει ποτέ να ανοιχτεί, από κανέναν. Ένα αντίγραφο δεν περιλαμβάνει ό,τι προσθέσατε μετά τη δημιουργία του.
- Όποιος παρακολουθεί μπορεί να δει ένα μοτίβο, γι' αυτό προφυλάξτε την οθόνη σας όταν το σχεδιάζετε.
- Το πρωτότυπο ενός αρχείου μένει στα Αρχεία. Αν θέλετε να φύγει, διαγράψτε το εκεί μόνοι σας.
- Το άνοιγμα ενός αρχείου που δεν είναι PDF, ή η αποθήκευση ή κοινοποίηση ενός αρχείου ή μιας σημείωσης, δημιουργεί ένα προσωρινό ξεκλείδωτο αντίγραφο. Ό,τι κρατά το Quick Look του iPhone όσο εμφανίζει ένα αρχείο είναι εκτός ελέγχου του FirstHour.
- Ο έλεγχος φωτογραφιών δεν διαβάζει PDF ή άλλα αρχεία. Ένα PDF με κωδικό πρόσβασης δεν μπορεί να ανοιχτεί στο Σεντούκι, μόνο να αποθηκευτεί ή να κοινοποιηθεί.
- Η αναζήτηση δεν μπορεί να διαβάσει λέξεις μέσα σε φωτογραφίες, PDF ή αρχεία Word και Excel.
- Ένα αρχείο που στέλνεται από άλλη εφαρμογή είναι ένα συνηθισμένο ξεκλείδωτο αντίγραφο μέχρι να σφραγιστεί ή να αφαιρεθεί. Το FirstHour εμφανίζεται επίσης στο φύλλο κοινής χρήσης για όποιον χρησιμοποιεί το iPhone σας.
- Οι σημειώσεις είναι απλό κείμενο, χωρίς μορφοποίηση. Η υπαγόρευση περνά από την Apple, και μια εφαρμογή πληκτρολογίου που έχετε εγκαταστήσει θα μπορούσε να δει όσα πληκτρολογείτε. Μια κατάρρευση μπορεί να χάσει το τελευταίο δευτερόλεπτο πληκτρολόγησης.
- Αν χάσετε και το μοτίβο ή το PIN σας και τη φράση ανάκτησής σας, κανείς δεν μπορεί να το ανοίξει, ούτε εμείς.
- Με περιορισμένη πρόσβαση στις Φωτογραφίες, το FirstHour μπορεί να μην καταφέρει να αφαιρέσει το πρωτότυπο. Αν συμβεί αυτό, σας το λέει, και το διαγράφετε εσείς στις Φωτογραφίες. Μέχρι να το κάνετε, η φωτογραφία παραμένει στις Φωτογραφίες.
- Τα πρωτότυπα που αφαιρείτε μένουν στο «Πρόσφατα διαγραμμένα» των Φωτογραφιών για 30 ημέρες.
- Οι Live Photos και οι επεξεργασμένες φωτογραφίες διατηρούνται όπως τις βλέπετε τώρα.